Davant l’emergència social es convoca vaga de lloguers

Captura de pantalla 2020-03-30 a les 13.35.48

@martamoli_RR

L’1 d’abril milers de famílies afectades per la crisi del coronavirus es veuran obligades a pagar lloguers inassumibles. Moltes es troben sense feina i mentre duri la crisi no veuran entrar ni un cèntim. És per això que més de 200 organitzacions d’arreu de l’Estat espanyol  han convocat a una vaga de lloguers que es va començar a coure a partir de la campanya ¡Suspensión de los alquileres ya!, engegada per 25 col·lectius i organitzacions que lluiten per la defensa del dret a l’habitatge i promoguda per molts moviments socials que reclamen un pla de xoc social amb mesures d’emergència per frenar els efectes de la crisi. (Veure comunicat Sindicat de Llogateres: https://sindicatdellogateres.org/exigim-la-suspensio-dels-lloguers/)

“Si no cobrem, no paguem!” o “Si l’economia productiva es para, l’economia rendista també” aquests son alguns dels lemes que s’anuncien en el manifest publicat a la pàgina web habilitada per aquesta acció i a través de la qual també s’ha habilitat un formulari d’adhesions i una petició Change.Org que ja està a punt d’assolir les 75mil signatures.

Per fer possible la vaga també s’ha iniciat una Caixa de Resistència amb l’objectiu de recollir fons per a donar cobertura legal a les persones que se sumin a la vaga.

“Es l’hora de rescatar a les persones i es el moment de confinar privilegis. La suspensió del pagament dels lloguers és el primer pas necessari per a retornar la funció social a l’habitatge i superar les conseqüències socials de la pandèmia”, afirmen en el seu plec d’exigències que consta de 9 punts entre els quals es troben la suspensió del pagament dels lloguers, dels subministres bàsics (llum, aigua i gas) i posar els habitatges buits a disposició de la gent que no en té.

[Vídeo #HuelgaAlquileres]

 

[Àudio] + Sobre Sindicat de Llogateres a Catalunya i al món:

La defensa dels drets dels llogaters arreu del món

<a href=”https://www.ivoox.com/llogar-habitatge-a-barcelona-cada-dia-mes-audios-mp3_rf_49433398_1.html&#8221; title=”Llogar un habitatge a Barcelona, cada dia més car i més inaccessible”>Ir a descargar</a>

Llogar un habitatge a Barcelona, cada dia més car i més inaccessible

<a href=”https://www.ivoox.com/defensa-dels-drets-dels-llogaters-arreu-del-audios-mp3_rf_31540505_1.html&#8221; title=”La defensa dels drets dels llogaters arreu del món “>Ir a descargar</a>

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s